A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű, vaníliás puding, amit tojás nélkül készítenek tejből és tejszínből. Mi most csokiszósszal leöntve tálaltuk, a végeredmény pedig zseniális lett. Érdemes kipróbálni – olvasható a Mindmegette cikkében.
A panna cotta ízét a krém és a hozzá társított öntet együttesen határozza meg. A zselatinnal való kikeverés közben adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, rózsaborsot vagy kardamomot, ízesíthetjük valamilyen gyümölcs- vagy csokoládésziruppal, cseppnyi kávéval, tehetünk bele citrushéjat, kókusz- vagy csokoládéreszeléket, durvára tört vagy darált diót, mogyorót vagy mandulát is.
Hozzávalók
- 1 dl tej
- 3 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
- 1 teáskanál rumaroma
A csokiszószhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek étolaj