ELKÉSZÍTÉS
- Egy nagyobb keverőtálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a három egész tojást és elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a kakaóport és habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált mandulát, és végül a sót.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A piteformáz kikenjük vajjal, kilisztezzük, beletöltjük a masszát, és kirakjuk a tetejét a negyedbe vágott, a nádcukorral megszórt fügékkel. 35 percc alatt megsütjük.
- Hagyjuk hűlni, langyosan könnyebb szeletelni. Tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Fahéjas-mandulás-fügés minipite (Fotó: Mindmegete.hu)