Fahéjas-mandulás-fügés minipite

Egy igazi csemege, mutatjuk a receptet!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a három egész tojást és elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a kakaóport és habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk  a sütőporral elkevert lisztet, a darált mandulát, és végül a sót.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A piteformáz kikenjük vajjal, kilisztezzük, beletöltjük a masszát, és kirakjuk a tetejét a negyedbe vágott, a nádcukorral megszórt fügékkel.  35 percc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk hűlni, langyosan könnyebb szeletelni. Tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Fahéjas-mandulás-fügés minipite (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.