ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet, a tojások sárgáját, a margarint, a sütőport, a porcukrot és a tejet összedolgozzuk, tésztát gyúrunk belőle, majd hűvös helyre tesszük pihenni.
- Kettészedjük a tésztát, majd lapot nyújtunk belőlük.
- Az almát lereszeljük, vaníliás cukorral, fahéjjal, citromlével és citromhéjjal ízesítjük. Ízesítés után kinyomkodjuk a levét.
- Az alsó tésztalapra hintünk 2 evőkanál búzadarát vagy zsemlemorzsát, hogy a tészta az almától ne vizesedjen meg.
- Az alsó lapra kenjük a reszelt almás tölteléket. Rátesszük a másik tésztalapot.
- Lekenjük tojással. 180 fokon sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Ellenállhatatlan almás süti (Fotó: Mindmegete.hu)