Ropogós sajtos perec

Egy kiváló vendégváró ropogtatni való. Megunhatatlanul finom.

null
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert szalalkálit, a tojást, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, végül az olvasztott margarint, majd jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órára a hűtőbe tesszük – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. A pihentetés után liszetezett munkalapon 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A pereceket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd sózzuk és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.