- A svéd gyömbéres keksz tésztájához a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, az előre összekevert gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehérborsot, és két kávéskanál híján a cukrot. Kis adagokban hozzáadjuk puha vajat, és jól összemorzsoljuk az egészet. Hozzákanalazzuk a mézet, és egyneművé gyúrjuk a tésztát – olvasható a Mindmegette cikkében.
- A kész masszát megfelezzük, és mindkét részből kb. 2 cm-es gombócokat formázunk, amelyeket egymástól kb. 3-4 cm-re egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakolunk, majd a tenyerünkkel, vagy egy pohár aljával korongokká lapítjuk őket.
- A gyömbéres kekszek tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és meghintük mindet a maradék cukorral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 8-12 perc alatt megsütjük őket.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette)