Foszlós farsangi fánk

Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket.

null
  1. A foszlós farsangi fánk elkészítéséhez a langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoluk az élesztőt, és felfuttatjuk – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. A liszetet a sóval egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a tojássárgáját, és összedolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Akkor van készen, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. 
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohár segítségével tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és 15 percig pihentetjük. 
  4. Olajat melegítünk, és egymás után kisütjük benne a fánkokat úgy, hogy az első oldalukat fedő alatt, a másikat anélkül sütjük. Fontos, hogy egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a nem túl forró zsiradékba, hogy még kényelmesen meg tudjanak nőni kb. a másfélszeresükre.  
  5. Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket. 

Borítókép: Foszlós farsangi fánk (Fotó: Mindmegette)
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.