A tésztához összeforgatjuk az átszitált lisztet és porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport.
Morzsásra dolgozzuk a megolvasztott vajjal. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és összeforgatjuk a megolvasztott vajjal.
Hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a kávéport. A tojások sárgáját beledolgozzuk az almás masszába. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd ezt is töltelékhez forgatjuk – írta a Mindmegette.hu.
A tészta kétharmadát egy kivajazott piteformába morzsoljuk, kissé lenyomkodjuk. Rásimítjuk az almás keve-réket, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csip só
- 0.6d kg sütőpor
- 17.5 dkg vaj + a formához
A töltelékhez:
- 25 dkg alma
- 1.5 dkg vaj
- 7.5 dkg porcukor
- 0.25 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tk instant kávépor
- 2 db tojás
- 1 csip só
Borítókép: illusztráció (Forrás Mindmegette.hu)