Kávés-almás morzsasüti

Egy könnyen elkészíthető finomság receptje a Mindmegette.hu-tól.

null

A tésztához összeforgatjuk az átszitált lisztet és porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport. 

Morzsásra dolgozzuk a megolvasztott vajjal. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és összeforgatjuk a megolvasztott vajjal. 

Hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a kávéport. A tojások sárgáját beledolgozzuk az almás masszába. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd ezt is töltelékhez forgatjuk – írta a Mindmegette.hu. 

A tészta kétharmadát egy kivajazott piteformába morzsoljuk, kissé lenyomkodjuk. Rásimítjuk az almás keve-réket, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A töltelékhez:

 

Borítókép: illusztráció (Forrás Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.