A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A kétféle lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
Egy másik keverőtálban kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgép segítségével, majd több részletben belekeverjük a vizet is. A két tál tartalmát óvatosan összekeverjük.
Végül a masszába forgatjuk a reszelt cukkinit is. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és ezt is a tésztába keverjük – ajánlotta a Mindmegette.hu.
A cukkinis-csokis masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Akkor jó, ha kissé ragacsos, semmiképpen nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Várjuk meg míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 1 db közepes méretű cukkini
- 18 dkg liszt
- 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csip só
- csom sütőpor
- 11 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 1 csom vaníliás cukor
- 100 ml víz
- 10 dkg étcsokoládé
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)