Ilyet még nem ettünk: Cukkinis brownie

Kezdjünk a cukkinival: héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk egy kicsit, hogy ne legyen túl híg a tészta.

null

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A kétféle lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban. 

Egy másik keverőtálban kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgép segítségével, majd több részletben belekeverjük a vizet is. A két tál tartalmát óvatosan összekeverjük. 

Végül a masszába forgatjuk a reszelt cukkinit is. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és ezt is a tésztába keverjük – ajánlotta a Mindmegette.hu. 

A cukkinis-csokis masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Akkor jó, ha kissé ragacsos, semmiképpen nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Várjuk meg míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.

HOZZÁVALÓK


 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.