A tűzről lehúzva hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát.
A sertéshúst felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt is.
Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 50 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltöt a főtt tarhonyával körítve tálaljuk – javasolta a Mindmegette.hu.
- 2 fej vöröshagyma
- 0.3d létolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 60 dkg sertéscomb
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 0.5 tk őrölt köménymag
- 20 dkg tarhonya