Csirkés vagy nutellás lángos? A turisták meghökkentő kedvencei

Nincs is jobb a klasszikus, sajtos-tejfölös lángosnál, ami persze jól meg is van fokhagymázva. Manapság viszont vadászni kell az alapvető ízeket, ugyanis egyre több helyen készülnek különleges, már-már extrém ízű lángosok. A feltét szinte bármi lehet, hiszen a kenyértészta mindent elbír. Szó szerint!

null

A lángos a legklasszikusabb strandétel, ám nemcsak nyáron, a vízparton szeretjük enni, hanem bármikor. A piacos lángos sokak szerint a legfinomabb, mások a bablevest el sem tudják képzelni a sajtos-tejfölös lángos nélkül, ami frissen sütve az igazi, de hidegen, vacsorára is tökéletes. Lángosos büfét városszerte, sőt országszerte rengeteg helyen találni, ám míg régen a feltét alig egy-két opció volt csupán, ma már szinte háttérbe szorultak a kínálatban az alapvető ízek.

Egyre több helyen tűnnek fel extrém lángosozók, sőt a fesztiválokon, nagy nemzetközi rendezvényeken, például a Forma-1-es Magyar Nagydíjon is hódít a pörköltes lángos.

Jó vagy sem, az extrém lángosok megjelenése és térhódítása olyan dolog, amivel foglalkozni kell, hiszen elképzelhető, hogy az elsőre furának, akár szentségtörésnek is tűnő kombináció finom ízt takar. Lehet, hogy működik a pörköltes, lecsós, bolognais vagy épp chilis babos lángos, és addig ne mondjuk, hogy rossz, amíg nem kóstoltuk! A Mindmegette a különleges ételfagyik után az extrém lángosok közül is tesztelt párat.

A lángosteszt során három különleges lángost, pontosabban feltétet kóstoltunk. Az első egy görögös verzió, melyben a lángostésztára a tejföl és sajt mellett fűszeres csirke, feta sajt és paradicsom is kerül. A második versenyző egy chilis babos lángos volt, míg az utolsó egy édes verzió.

A kóstolást bemutató videót ITT lehet megtekinteni!

Íme a kefíres lángos receptje:

Hozzávalók:

 

  • 1 csipet cukor
  • 30 dkg kefir
  • 2, 5d kg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás

A sütéshez:
 

  • olaj

A feltéthez:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  1. A cukrot és a szoba-hőmérsékletű kefirt összekeverjük, az élesztőt elkeverjük benne, majd 20 percig állni hagyjuk.
  2. A kefires élesztőt a liszttel, a tojással és a sóval összekeverjük és kb. 1 órát langyos helyen kelni hagyjuk.
  3. Amikor a tészta megkelt, az olajat felforrósítjuk 200 fokra és a tenyérnyire tépett tésztát ropogósra sütjük benne.
  4. A fokhagymát megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk.
  5. A lángost megkenjük a fokhagymás olajjal, majd ízlés szerint tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.