Májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját a nyúliak, akkor 740 méter hosszú palacsinta kígyót sütöttek. A siker azonban csalfa szeretőnek bizonyult amikor júniusban Komáromban 1010 méterre nyúlt a palacsinta. A nyúliak azonban nem hagyták magukat szombaton 11 és fél órányi folyamatos palacsinta sütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel.
– Egy maroknyi kis csapat sütötte a palacsintát és készítette a kígyót egész nap. De rengetegen maradtak kint szurkolni nekünk, este kilenc óra van és még mindig több mint ezer ember van itt velünk – mondta el Buzásné Kata.
– Komárom egy jóval nagyobb város, míg mi egy pici falu vagyunk, így ember toborzásban jobb helyzetben vannak. Épp ezért úgy éreztük, hogy nem akarjuk átadni ezt a rekordot. Ráadásul egy remek közösségformáló esemény is egyben, ami megmutatja, hogy bármilyen változások is jöjjenek az itt élő emberek ugyanúgy támogatják és segítik egymást.
A hivatalos mérés után kicsivel a tömeg már el is kezdte pusztítani a frissebb palacsintákat.
A kísérő rendezvényről sem szabad azonban megfeledkezni. Három „cs”-vel vártak minden résztvevőt a Csili, csoki és csosza, azaz pálinka fesztiválon, ahol a palacsinta sütést egyéb gasztronómiai élmények is fűszerezték. Finomabb programot ki se lehetett volna találni szombatra – jegyezte meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál, a Kisalföld.hu.
Vidámságból sem volt hiány gumikacsa úszóverseny, hordóvonat és koncertek színesítették az eseményt. Sok egyéb nagyszabású program volt a térségben, amikkel nehéz volt versenyre kelni, de a szervezők azt mondták, hogy volt érdeklődés a fesztivál irányt, viszont a tervezettnél hosszabbra nyúl rekord sok energiát felemésztett. A befejezéskor viszont egy egész közösség osztozott az összefogás felhőtlen örömén.