Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja
HÍR TV – Publi Cafe:Vajon ki nevethet a baloldali harc végén?

Címke: Ady Endre

23 cikk 1/3 oldal

Udvarhelytől Fiuméig

„Marosvécsen, a kastély kőasztalánál pedig ott ül a fél magyar irodalom.”

Zilahon felavatták Ady Endre egész alakos szobrát

Zilah központjában felavatták Ady Endre egész alakos szobrát. A Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész által megkomponált Ady Endre egy padon ül a karfára könyökölve, és egykori iskolájára néz.

Végzet öt szótagban

Az összekeverten egy érdektelen, szürke, semmitmondó, észrevehetetlen szó, nincs olyan egyszerű történet, amelynek elmondása közben ne fordulhatna rá a nyelv.

Ellopott gyermekkorok balladája (4.)

Az apám a Petőfi gimnáziumba járt, ott lóg tablója a falon ma is. Én a Szilágyiba jártam, a Horváth-kert másik oldalára. A Horváth-kert két vége között feszül a kulturális önazonosság.

Aranka örülne (2.)

Karinthy Frigyes második felesége orvos volt, a magyar irodalmi élet hősnője és elsősorban jelenség. Már Ady sem tudta kivonni magát a hatása alól.

A német újraegyesítés emléknapja

Magyarország és Németország ma egyenjogú partnerek, NATO-szövetségesek és barátok az egyesült Európában. Ki merte volna ezt remélni harminc évvel ezelőtt?
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …