Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 19., vasárnap, Sára, Marió napja

Címke: agglomeráció

15 cikk 1/2 oldal

Pályaválasztók

Az autóközlekedés visszaszorításában a kötöttpályás vonalak fejlesztése hozhat áttörést. A vasút megkétszerezhetné teljesítményét, ha az infrastruktúra lehetővé tenné.

Fulladásos tünetek

A terebélyesedő Budapest fuldokol az autóáradatban, a lég- és zajszennyezésben, a stresszben. A tömegközlekedési kínálat a Hungária körút ívén kívül nem versenyképes alternatíva.

Megállhat az agglomeráció túlterjeszkedése

Az elemzés szerint régi törekvés, hogy bizonyos kiemelt területeken, így a budapesti agglomerációban ne növekedjék jelentősen a beépített területek nagysága.

Önkényes lakásfoglalók a vadak

Mind gyakrabban fordul elő, hogy rókák, vaddisznók, nyulak és más vadállatok jelennek meg belterületen, nemegyszer jelentős károkat okozva.

Gerjeszti a kiköltözést az Airbnb

Az újabb elvándorlási hullám 2016-ban kezdődött Budapestről, nem függetlenül a lakásárak egyre nagyobb mértékű emelkedésétől.

Lélektani határra értek a fővárosi ingatlanárak

Az agglomerációk felé fordult a figyelem a dráguló városi lakásárak miatt. Az idén a főváros külső kerületeiben kiugró, 30-40 százalékos volt az árnövekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …