Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 15., vasárnap, Valér napja

Címke: Airbus

9 cikk 1/1 oldal

Megtelt az európai égbolt

Több rekord is megdőlt tavaly az európai légi közlekedésben, a legforgalmasabb szeptemberi napon csaknem 40 ezer repülőgép szállt a fejünk felett.

Az Airbus lassan beéri és lehagyja a Boeinget

Az évtized nagy részében az amerikai Boeing uralta a repülőgépgyártás világpiacát, az örök második helyre szorítva európai riválisát, az Airbust. Ám ez most szakértők szerint látványos változás előtt áll.

Légi frontot nyit Európával az USA

Napokkal azután, hogy az Egyesült Államok tűzszünetet kötött Kínával a kettejük közt zajló kereskedelmi háborúban, Washington felmelegített egy másik, ezúttal Európával régóta folytatott vitát.

Már gyártósoron vannak az új helikopterek

A H145M gépekből az idei négy után jövőre tizennégy, 2021-ben további két darab érkezik Magyarországra könnyű támogató, kutató-mentő és többcélú változatban.

Felvirradt a Boeing napja

Megtört a jég, végre vevőre talált a Boeing balsorsú modellje, a 737 MAX – először azóta, hogy március közepén a világ összes légitársasága a földre parancsolta őket két halálos katasztrófa miatt.

Airbus-alelnök: katasztrófa, ami Brexit-ügyben történik

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium alelnöke szerint „katasztrófa”, amit a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében „a politika művel”. Katherine Bennett a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában egyenes utalást tett arra, hogy az Airbus átgondolná jövőbeni nagy-britanniai beruházásait, ha nem lép életbe a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás.

Elfogy a kifutó az óriásgépek alatt

Az óriásgépek alkonyának legutóbbi jeleként az Airbus bejelentette, hogy beszünteti A380-s modellje gyártását, az utolsó darabokat 2021-ben szállítják le.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …