Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: antiszemitizmus

231 cikk 1/24 oldal

Háttérkép: Az antiszemitizmus ma elsősorban Izrael-ellenesség

Érdekes és meglepő változásokon ment át az antiszemitizmus az elmúlt két-három évben, az európai baloldallal való kapcsolata pedig figyelemre méltó. Ezt a témát vitatta meg Bayer Zsolt a Hír TV Háttérkép című műsorában vendégeivel, Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal, akik vékony jégre tértek.

Összecsomagolt bőröndök

A 2015-ös bevándorlási válság nyomán – amelynek következtében több mint egymillió muszlim érkezett, főleg Németországba – a nyugat-európai zsidóság veszélybe került.

Izrael ellen és mellett tüntettek Németországban

Mintegy ezren tüntettek szombaton Berlinben, tiltakozva iszlamista csoportok Izrael-ellenes felvonulása ellen, amelyet al-Kudsz (Jeruzsálem) napja alkalmából tartottak – írta a dpa német hírügynökség, megjegyezve, hogy Németország egyre nagyobb az aggodalom az antiszemita hátterű erőszakcselekmények és bűntények miatt.

Minden sarok veszélyes

Szaporodnak a zsidók elleni támadások, a német politikusok sajnálkoznak, ám a helyzet tovább romlik – így áll Németország az antiszemitizmussal az elmúlt néhány évben.

Levetetnék a német zsidókkal a kipát

Furcsa kormányzati tanácsot kapott a németországi zsidóság, amely az utóbbi években egyre erősödő antiszemitizmust tapasztal.
231 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.