Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja

Címke: Baán László

10 cikk 1/1 oldal

Erődítményből modern kiállítótér

Európai léptékű fejlesztés valósult meg két év alatt a Csillagerőd felújításával. Egy olyan kulturális központ jött létre, amelyre büszke lehet Komárom , az ország és a Liget projekt is.

Budapest a Liget projekt nyertese

Európában a maga nemében egyedülálló kulturális-rekreációs beruházás a Liget Budapest projekt. A Városliget megújítása 2023-ra fejeződhet be, a még hiányzó projekt­elemek építése az év végén kezdődik meg.

Gabrielle, te gyönyörű!

Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című festményével gyarapodott a Szépművészeti Múzeum, az impresszionista mester egyik kései remekművét a magyar kormány támogatásával vásárolták meg.

Átadták a magyar kultúra kincstárát

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adták át tegnap az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) Szabolcs utcai épületét.

Száz éve nem volt ennyi forrása a Szépművészeti Múzeumnak

Száz éve nem vásárolt olyan értékes festményt a Szépművészeti Múzeum mint most: van Dyck Stuart Mária Henrietta portréját. Baán László elmondta: ritkán kerül elő ilyen különleges és jelentős festmény.

Hercegnő Van Dyck módra

A múzeum 2,1 milliárd forintért vásárolta meg a festményt a Christie’s aukciósház decemberi árverésén. Az utóbbi száz évben ez a Szépművészeti legnagyobb értékű vásárlása.

Hét új játszótér kap helyet a megújuló Városligetben

Összesen hét új játszótér kap majd helyet a megújuló Városligetben, köztük a több mint 13 ezer négyzetméteren elterülő Nagyjátszótér – hangzott el az M1 aktuális csatorna Ma este című szerdai műsorában.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …