Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Címke: belföldi turizmus

68 cikk 1/7 oldal

Rengeteg turistát várnak Budapestre

A nyáron várhatóan ugyancsak telt házas lesz a főváros, a szállodák több előfoglalást jegyeznek az év hátralévő időszakára, mint egy évvel ezelőtt.

Pünkösdkor is megtelnek a szállodák

Útnak indulnak a magyarok a pünkösdi hosszú hétvégén is: a nagy többség a szállodában, nyaralóban töltött pihenést, a szabadidős programmal egybekötött belföldi kikapcsolódást választja.

Több ázsiai, kevesebb európai vendég

Csökkent az európai utazók és az általuk külföldön eltöltött vendégéjszakák száma az első negyedévben, márciusban Magyarországon is kevesebb időt töltöttek a tavalyi időszakhoz képest.

Kerüljük a terror sújtotta országokat

Minden második magyar itthon nyaral idén, a külföldi utazást tervezőknek pedig az a legfontosabb szempont, hogy a felkeresni kívánt országban ne legyen terrorfenyegetettség.

Belföldön vakációznak a románok

A helyi hatóságok és a magánszféra képviselői közösen dönthetik el, milyen helyeket kell elsősorban népszerűsíteni, s hogyan használják fel az ebből a célból kivetett különilletékeket.

Díjat kapott a magyar utazási kampány

A kormány a belföldi turizmust a Kisfaludy-program révén, több száz milliárd forintos szálláshely-fejlesztés révén is támogatja.

A fővárosban tartanák a fapadosokat

Nem támogatják a turizmus szereplői a fapados repülők kitelepítését a fővárosból, mert úgy látják, taktikailag elhibázott lépés lenne a rekordforgalmat bonyolító stratégiai iparág jövője szempontjából.
68 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.