Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja

Címke: bulgária

37 cikk 1/4 oldal

Bulgária így csalogatná magához a világ egyik legnagyobb autógyártóját

Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről, egy korábbi pályázó, Bulgária bejelentette, hogy a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb állami támogatást nyújtana a német cégnek, ha mégis nála építené meg a gyárát.

Átrepült Bulgárián a Volkswagen

Nagy a csalódás Bulgáriában, amiért a Volkswagen-konszern nem az országukat, hanem Törökországot választotta új gyárának helyszínéül.

Szófia megakadályozná Macedónia EU-tagságát

Bár az Európai Unió már október közepén szeretné jóváhagyatni Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdését, Bulgária akadályt gördíthet a tervek elé.

Orbánnak egy szervusz is elég lenne Szófiában

Bemutatták Georgi Markov volt alkotmánybíró, a kormánypárti Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) képviselője Orbán Viktor, a fenomén címmel a magyar miniszterelnökről írt könyvét.

Orosz kémbotrány Szófiában

Leonyid Resetnyikov egykori orosz hírszerző tábornokot tíz évre kitiltották Bulgáriából. Az ügyben érintett Gyurcsány Ferenc egykori bolgár üzlettársa, Cvetan Vaszilev is.

Vita a szovjet megszállás miatt

Szeptember 9. a Todor Zsivkov-érában a legnagyobb nemzeti ünnepnek számított, hiszen 1944-ben ezen a napon szállta meg a Vörös Hadsereg ­Bulgáriát.

Öngyilkosság döntetlenre játszani

Visszavágót vív ma a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője első körében, és 2-1-es előnnyel várja Razgradban a Ludogorec elleni találkozót.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …