Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja
HÍR TV - Bayer show:Aljas támadások

Címke: egyetem

22 cikk 1/3 oldal

Több külföldön született állampolgárnak van diplomája, mint „bennszülöttnek”

Csaknem minden második külföldön született és az utóbbi tíz évben az Egyesült Államokba települt amerikainak van alapfokú egyetemi végzettsége, míg a helyben születettek körében az arány csak 36 százalékos – derült ki az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának a héten közzétett adataiból.

Üveggyöngyök

Ha a családi kassza nem tudja fedezni az egyetemista kiadásait, a hallgató munkát vállal, vagy hitelt vesz fel. Utóbbitól sokan félnek, az amerikai eladósodási válság lebeg a szemük előtt.

Lövöldözés egy texasi egyetemen, két halott

Az egyetemi campust és környékét a rendőrök lezárták, a tanítást felfüggesztették. A lövöldözés az egyetemnek azon a részén történt, ahol a frissen bekerült hallgatók kollégiumi férőhelyei találhatók.

Újabb hálózatot épít Soros

Globális egyetemi hálózat létrehozását jelentette be Soros György Davosban. Beszédében amellett, hogy Orbán Viktort támadta a CEU ­miatt, élete legfontosabb projektjének nevezte az új oktatási kezdeményezést.

Beköszöntött a felvételi időszaka

Több jogászra van szükség a kormány szerint, ezért ezen a képzésen csökkentik a felvételi ponthatárokat, hogy többen kerülhessenek be az állami támogatású helyekre – közölte Schanda Tamás államtitkár.

Patthelyzet alakult ki a rendőrök és több száz tüntető között Hongkongban

Patthelyzet alakult ki a rendőrök és a velük szemben felsorakozott, több száz tüntető között a Hongkongi Műszaki Egyetemnél, ahol több mint egy napja tartanak a minden eddiginél súlyosabb összecsapások – olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …