Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 28., szombat, Gedeon, Johanna napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen

Címke: franciaország

460 cikk 1/46 oldal

Elhunyt Michel Hidalgo

Az 1984-ben Európa-bajnokságot nyert francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát 87 éves korában érte a halál. Hidalgo játékosként támadó középpályás volt.

Franciaországban vészesen kevés szájmaszk van

Munkabeszüntetéssel fenyegetőznek a francia rendőrök, akiktől a belügyminiszter utasítására elvették a készleten lévő maszkokat, hogy azokat az egészségügyi dolgozóknak adják.

Rendkívüli jogkörök a kormányoknak

Két évig lesz érvényben, de félévente felülvizsgálják a brit kormány kezébe rendkívüli jogköröket adó koronavírus-törvényt. Párizs eközben egészségügyi rendkívüli állapotot hirdetett ki.

A betegek tömeges érkezésére készülnek a francia kórházak

A koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Franciaországban 562-re emelkedett szombaton, ami 112-vel több, mint az előző nap, a kórházban ápolt beteg száma pedig 6172, közülük több mint 1500-an vannak intenzív osztályokon – jelentette be a francia egészségügyi minisztérium, miközben országszerte készülnek a kórházak a betegek tömeges érkezésére. A védőfelszerelés hiányától tartó egészségügyi dolgozóknak a tárca azt is jelezte, hogy több 250 millió maszkot rendelt meg.

Meghosszabbíthatják a kijárási korlátozásokat Franciaországban

A koronavírus-járvány terjedése miatt Franciaországban két hétre kihirdetett kijárási korlátozások meghosszabbítása több mint valószínű, hogy szükséges lesz a francia egészségügyi hatóságok szerint, miközben az általános karantén harmadik napján Korzikán, a Francia Riviérán és Bretagne-ban a polgármesterek egymás után zárták le a partra vezető utakat, miután megítélésük szerint a napos tavaszi időben a franciák túl sok időt töltenek a szabadban.
460 cikk 1/46 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …