Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 19., péntek, Emília napja

Címke: holokauszt

159 cikk 1/16 oldal

Összecsomagolt bőröndök

A 2015-ös bevándorlási válság nyomán – amelynek következtében több mint egymillió muszlim érkezett, főleg Németországba – a nyugat-európai zsidóság veszélybe került.

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint a lengyelek nem tehetnek Auschwitzról

A lengyeleket nem szabad felelőssé tenni azért, hogy a nácik az általuk megszállt Lengyelországban létesítették a haláltáborokat – szögezte le a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, Roland S. Lauder a Rzeczpospolita lengyel hetilapban szerdán közölt cikkében, amelyben felszólította a lengyel politikai és egyházi vezetőket, hogy határozottan lépjenek fel az antiszemita megnyilvánulások ellen.

Láger a határon

A nyugat-magyarországi táborokat annak ellenére nem ismerjük, hogy olyan ismert írókat gyilkoltak meg bennük, mint az addig „védett” századokban szolgáló Szerb Antal, Halász Gábor vagy Sárközi György.

Fidesz: Elfogadhatatlan bátorítani az antiszemitizmust

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját 2001 óta minden évben április 16-án tartják, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.
159 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.