Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 17., vasárnap, Hortenzia, Gergő napja

Címke: holokauszt

27 cikk 1/3 oldal

Bedobozolt történelem

A Fortepan ma már a legnagyobb online fotóarchívum neve. A magyar XX. századot örökíti meg – bárki számára elérhető módon az interneten, ráadásul ingyen.

Mirkóczki élcelődött a holokauszton

„Ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!” — így válaszolt a Jobbik munkatársa Mirkóczki Ádámnak abban a levelezésben, melyben a párt képviselője viccelődve vonta kétségbe a megölt zsidók számát.

Még nincsenek nevesítve a holokauszt roma áldozatai

A vészkorszak roma áldozataival laikus civilek kezdtek foglalkozni, akik nem a tudományos szempontokat tartották fontosnak, hanem mozgalmi mentalitással kezelték a témát — mondta Landauer Attila.

Összecsomagolt bőröndök

A 2015-ös bevándorlási válság nyomán – amelynek következtében több mint egymillió muszlim érkezett, főleg Németországba – a nyugat-európai zsidóság veszélybe került.

A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint a lengyelek nem tehetnek Auschwitzról

A lengyeleket nem szabad felelőssé tenni azért, hogy a nácik az általuk megszállt Lengyelországban létesítették a haláltáborokat – szögezte le a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, Roland S. Lauder a Rzeczpospolita lengyel hetilapban szerdán közölt cikkében, amelyben felszólította a lengyel politikai és egyházi vezetőket, hogy határozottan lépjenek fel az antiszemita megnyilvánulások ellen.

Láger a határon

A nyugat-magyarországi táborokat annak ellenére nem ismerjük, hogy olyan ismert írókat gyilkoltak meg bennük, mint az addig „védett” századokban szolgáló Szerb Antal, Halász Gábor vagy Sárközi György.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …