Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja

Címke: kata

13 cikk 1/2 oldal

Parragh László: A kata sok esetben bujtatott munkaszerződést takar

A vállalkozások visszajelzése alapján a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) mögött sok esetben bujtott munkaszerződés van, többek között erre hívta fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége csütörtöki ülésén, amelyen Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett – mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI-nek.

Varga Mihály: Vizsgálják majd a kata gyakorlatát

Vizsgálni fogja a szaktárca a kisadózó vállalkozások tételes adózásának (kata) gyakorlatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslataival együtt.

Szembenézések

Három ember, három különböző sors, egy dolog mégis közös bennük: óriási feladatot kaptak az élettől. Mindhárman elvesztették látásukat.

Államtitkár: Folytatódhat az adócsökkentés

Izer Norbert kifejtette, hogy Magyarországon a munkát terhelő adók magasabbak még a visegrádi államok átlagánál, a társasági adókulcs azonban már most is versenyképes.

Levelet kapnak a napokban az evások

Megszűnik január elsején az eva. Az érintetteket e héttől kezdődően arról is tájékoztatják, hogy melyik kedvezőbb adózási formára érdemes átváltaniuk.

Kapkodnak a kata után a vállalkozók

Izer Norbert közlése szerint mára majdnem 350 ezren katáznak. Az adónem népszerűségét jól mutatja, hogy 2017 végén nagyjából 240 ezer tagja volt a katának, 2016 decemberében pedig 175 ezer.

Csökkent a szocho, kedvezőbb lett a kata

Július 1-jétől csökkent a szociális hozzájárulási adó (szocho), valamint a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szabályai is kedvezőbbekké váltak.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …