Tüntetés, koporsó és Kovács Gergely elterelése + videó

Pár száz ember gyűlt össze a hétfői tüntetésen, Jámbor András azt nyilatkozta, hogy nem nyilatkozik, Kovács Gergely most nem szívott füvet, de elterelésre megy, az egyik demonstráló pedig nem tudta, miért visz a hátán egy koporsót. A Jobbágyfelkelés! címen meghirdetett demonstrációt ugyan hivatalosan a futárok rendezték a katáért, de így is felbukkant néhány politikus a megmozduláson

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 07. 26. 6:51
null
Budapest, 2022. július 18. A Margit hidat korábban lezáró tüntetõk vonulnak a Teréz körúton 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tüntettek. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd-frakcióban helyet foglaló Jámbor András, a momentumos Paróczai Anikó, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke is megjelent a hétfő esti tüntetésen. Jámbor András a Mediaworks–Hírcentrumnak azt mondta, hogy a szervezők arra kérték, hogy ne nyilatkozzon, mert nem szeretnék, ha a politikusok vinnék el a show-t, és ő ezt megpróbálja tiszteletben tartani.

Kovács Gergely – akit egy korábbi tüntetésről megbilincselve vittek el a rendőrök, és kábítószer-fogyasztásért büntetőeljárás indult ellene –, pedig arról beszélt, hogy most nem mert marihuánát hozni magával, mert súlyosbítaná a korábban elkövetett bűncselekményt.

 A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke azt is elmondta, hogy most úgynevezett elterelésre kell majd járnia, hogy visszavezessék a társadalomba. Kovács szerint egyébként biztosan vannak a tüntetésen drogosok is, mert Magyarország népességének 10-15 százaléka fogyaszt könnyű drogot.

Polauf Donát, a tüntetés egyik szervezője szerint ugyan a futároknak megvan az a szabadságuk, hogy akkor és olyan járművel dolgoznak, amilyennel akarnak, de nehezen tudják elérni a magyar átlagkeresetet, ami 495 ezer forint, ugyanakkor arról is beszélt, hogy vannak olyan futárok, akik ennél többet is kereshetnek egy hónapban.Maga a hídfoglalás jelentős csúszással történt meg, és mivel nem jelentek meg sokan, csak egy sávot sikerült elzárniuk a forgalom elől a Margit hídon. Miután a demonstráció ezen része kudarcba fulladt, a pár száz fős tömeg a Kossuth térre vonult, ahol a Parlament elé tettek egy „demokrácia” feliratú koporsót.

Borítókép: A Margit hidat korábban lezáró tüntetők vonulnak a Teréz körúton (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.