Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: kivégzések

13 cikk 1/2 oldal

Fedőneve Darázsfészek

Miért éppen az új köztemetőt választották a megtorlás áldozatainak újratemetésére? Erre nehéz lenne kielégítő választ adni.

Kivégzéseket rendeltek el Amerikában

Felháborodottságukat jelezték a demokrata politikusok azt követően, hogy az amerikai igazságügy-minisztérium bejelentette, folytatni fogják a szövetségi szinten elítélt bűnözők kivégzését.

Kun Béla kiprovokálja a katonai intervenciót

A kommün feje fensőbbséges stílusban próbál tárgyalni a győztes hatalmakat képviselő politikussal, amivel még inkább aláássa a tanácskormány amúgy is egyre ingatagabb helyzetét, siettetve a végét.

Dicsőség Dunapatajnak és a kommunistaellenes felkelőknek!

A kommunista karhatalom összpontosította erejét, tüzérséggel és gépfegyverekkel felfegyverkezve elfoglalta Dunapatajt, Hartát és Kalocsát. Szamuely Tibor hóhérjai ezután kegyetlen megtorlást hajtottak végre.

Tetőzik a vörösterror – 1919 legvéresebb hete

Az ellenforradalom leverésével megbízott Szamuely Tibor június 21. után folytatja a Lenin-fiúkkal megkezdett leszámolási portyáját Kalocsán és a környező településeken.

A kommunisták halált osztanak a polgárokra

Az ellenforradalom leverésével megbízott ­Szamuely Tibor népbiztos kiadja a parancsot: „Dobjátok őket a Dunába!” Így 19-én éjjel fejbe verik és hátrakötött kézzel, nyakukba akasztott kövekkel a folyóba vetik őket.

Komoly tisztogatási hullám Észak-Koreában

Egy dél-koreai lap szerint az amerikai-észak-koreai nukleáris tárgyalások egyik kulcsemberét az Egyesült Államoknak való kémkedés vádjával végezték ki márciusban a phenjani repülőtéren.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …