Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja
HÍR TV – CIVIL KÖRSzerbiával lehetne bővíteni a V4-eket.

Címke: Kodolányi János

10 cikk 1/1 oldal

Kodolányi János kettős jubileuma

Szép érdeme Balatonfüred városának, hogy nemes hagyományát egyre tudatosabban folytatva az elmúlt évtizedekben, méltón emlékezik meg Kodolányi Jánosról.

Aki feltámasztotta az Árpád-kor nyelvét

Kodolányi János posztumusz Kossuth-díjas íróról emlékeznek meg születésének 120. és halálának 50. évfordulója alkalmából holnap a Baranya megyei Vajszlón.

Kodolányi Jánosra emlékeznek Vajszlón

Az író halálának ötvenedik évfordulóján, szombaton tartandó megemlékezés műsora egy Kodolányi Jánosról mintázott, évtizedekkel ezelőtt készült, azonban a nagy nyilvánosság előtt eddig be nem mutatott mellszobor avatásával indul.

A kultúra a vádlottak padján

Talán még soha nem volt olyan aktuális Kodolányi János Zárt tárgyalás című műve, mint napjainkban. Így érezte ezt az MMA színházművészeti tagozatának vezetője, Rátóti Zoltán is.

Se proletár, se kommunista

A Nem, nem soha! című irredenta verset is szerző József Attila olyannyira összetett jelenség, hogy sem ide, sem oda nem lehet egyértelműen besorolni.

Tatárjárás és vízözön

Százhúsz éve született, ötven éve halt meg Kodolányi János, a XX. század egyik legjobb magyar regényírója, akit nyugodt szívvel nevezhetünk a magyar Mika Waltarinak és J. R. R. Tolkiennek.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …