Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 11., hétfő, Márton napja

Címke: kutatás

119 cikk 1/12 oldal

Merkely Béla: A Semmelweis Egyetem mindig kiemelkedő szerepet játszott

A Semmelweis Egyetemnek (SE) mindig kiemelkedő szerepe volt nemcsak az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban, hanem történelmi pillanatokban is aktívan vett részt – mondta az intézmény rektora az egyetem megalapításának 250. évfordulóján tartott ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Ez ilyen egyszerű: ha család van, minden van

Világszerte egyre több kutatás bizonyítja, hogy akik harmonikus családi életet élnek és rendezettek az emberi kapcsolataik, az élet számos területén jobban képesek funkcionálni, mint magányos társaik.

A gyerekek digitális eszközhasználatát kutatják az ELTE-n

A gyerekek digitális eszközhasználatáról készült kutatás az ELTE-n több mint ezer szülő megkérdezésével. A felmérés szerint a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket, így már a kétévesek fele kütyüzik. A kutatók megállapításai között szerepel az is, hogy a szülők személyes példája is hatással van a gyerekek digitális eszközhasználatára: ha egy gyerek azt látja, hogy a szülő folyton mobilozik és érzelmileg fontos számára a telefon, akkor a gyerek is fontosnak tartja majd és többet fog foglalkozni vele.

A kutyák sohasem pihennek

Az agy különböző területei folyamatosan tartják a kapcsolatot egymással, még akkor is, ha az agy látszólag pihen. Vajon mennyire ősiek ezek a kapcsolatok? Mi jellemzi az egészséges agy működését?

Fellélegezhetnek az édesanyák

Biztonságosak a magyar bébiételek, ezt a világ egyik legszigorúbb szabályozása és a megszokottnál is gyakoribb ellenőrzés garantálja.

Mintázott populációtörténet

A történeti genetikai kutatásokkal elemezhetők a népvándorlások, és olyan kérdések is megválaszolhatók, amelyek eddig részben vagy egészben a történelem, illetve a régészet hatókörén kívül estek.

Eredménytelenül végződött az Amelia Earhart repülőgépe utáni újabb kutatás

Eredménytelenül végződött a Csendes-óceán térségében 1937-ben eltűnt Amelia Earhart repülőgépének maradványai utáni újabb kutatás a Kiribati-szigeteknél, a Robert Ballard vezette csoport semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy a térségben zuhant volna le az amerikai pilótanő kétmotoros Lockheed repülőgépe – adta hírül a The New York Times amerikai napilap.
119 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …