Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen

Címke: második világháború

19 cikk 1/2 oldal

Trófea

Bár hetvenöt év telt el Budapest legvéresebb ostroma óta, a főváros emlékezetében ez az epizód valójában soha nem zárult és nem is zárulhatott le.

Felmorzsolva

Évtizedeken keresztül semmit sem tudtak arról, hogy mi történt vele. Fehér István egyike azoknak a honvédeknek, akik sohasem térhettek haza a Don-kanyarból.

Sorsod elől futni úgyse tudsz

A négy magyar katona sorsáról szóló Elfelejtett nemzedék című második világháborús kisfilm előzetese ígéretesnek tűnt, olyannyira, hogy ellátogattunk az utolsó forgatási napra.

Védőpajzs

John Keegan brit hadtörténész javított kiadásban most megjelent könyve, A második világháború a történelmi eseménysor feltárására tesz sokadik és monumentális kísérletet.

Embervadászat

Hosszú évek után, amikor is hamis hősök kreálása és bálványozása volt a jellemző, míg az igazi hősök rejtve maradtak, a lengyelek végül mégis megtudhatták, ki volt Witold Pilecki.

Orosz második világháborús kiállításon akadtak ki a bolgárok

Élesen bírálta a bolgár külügyminisztérium kedden azt a szófiai orosz nagykövetség által szervezett, szeptember 9-én nyíló kiállítást, amelyet az orosz szóhasználat szerint „Kelet-Európának a nácizmus alóli felszabadítása 75. évfordulója” alkalmából szeptember 9-én nyitnak meg az orosz kulturális intézetben.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …