Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 7., kedd, Apollónia napja
HÍR TV – Sajtóklub:Ez az őrület újra fel fog böffenni a világban

Címke: második világháború

20 cikk 1/2 oldal

Sikoltozás mindenfelé

Magyarország 1945 tavaszán befejeződött szovjet megszállásának tragikus következményei voltak. Megerőszakolt magyar nőkre és a málenkij robotra hurcolt állampolgárokra is emlékezünk kell.

Trófea

Bár hetvenöt év telt el Budapest legvéresebb ostroma óta, a főváros emlékezetében ez az epizód valójában soha nem zárult és nem is zárulhatott le.

Felmorzsolva

Évtizedeken keresztül semmit sem tudtak arról, hogy mi történt vele. Fehér István egyike azoknak a honvédeknek, akik sohasem térhettek haza a Don-kanyarból.

Sorsod elől futni úgyse tudsz

A négy magyar katona sorsáról szóló Elfelejtett nemzedék című második világháborús kisfilm előzetese ígéretesnek tűnt, olyannyira, hogy ellátogattunk az utolsó forgatási napra.

Védőpajzs

John Keegan brit hadtörténész javított kiadásban most megjelent könyve, A második világháború a történelmi eseménysor feltárására tesz sokadik és monumentális kísérletet.

Embervadászat

Hosszú évek után, amikor is hamis hősök kreálása és bálványozása volt a jellemző, míg az igazi hősök rejtve maradtak, a lengyelek végül mégis megtudhatták, ki volt Witold Pilecki.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …