Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc napja
HÍR TV – CIVIL KÖRGyurcsány vagyonelkobzással fenyeget

Címke: megszállás

8 cikk 1/1 oldal

Sikoltozás mindenfelé

Magyarország 1945 tavaszán befejeződött szovjet megszállásának tragikus következményei voltak. Megerőszakolt magyar nőkre és a málenkij robotra hurcolt állampolgárokra is emlékezünk kell.

Béke sortűzzel

Trianon, 100 – Hogyan veszett el a történelmi Magyarország már 1918–1919 fordulóján?

Vita a szovjet megszállás miatt

Szeptember 9. a Todor Zsivkov-érában a legnagyobb nemzeti ünnepnek számított, hiszen 1944-ben ezen a napon szállta meg a Vörös Hadsereg ­Bulgáriát.

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni

József főhercegnek az antant által történő eltávolítása, ennek következtében a Friedrich-kormány lemondása augusztus végén mesterséges közjogi krízist idéz elő.

Német csizma a lengyelek torkán

Varsó egy mindent elsöprő német bombázás után 1939. szeptember 27-én megadta magát: majd a lengyel katonai ellenállás összeomlott, és az utolsó, ellenállást tanúsító lengyel egységek október 6-án megadták magukat.

Menekülnek a vörösőrök

Tárgyalások folynak és a területi bizottságban a nagyhatalmak által határozat is lett hozva, hogy a Szerb–Horvát–Szlovén királyság Temesvárért kárpótlás fejében megkapja egész Baranyát és Pécset.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …