Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: munkaerőhiány

234 cikk 1/24 oldal

Nem kiugró a magyar munkaerőhiány

A felmérések szerint az adminisztrációt, az infokommunikációs területeket és a pénzügyi szektort már a következő években meghódíthatja a mesterséges intelligencia.

Benépesült a versenyszféra

Enyhén csökkent a betöltetlen álláshelyek száma a második negyedévben. Az iparban mérséklődött leginkább a szakemberigény, ám még így is jelentős a bővítési kedv.

Fontos, hogy legyen elég munkaerő

Varga Mihály szerint a még belföldön meglévő tartalék mozgósítása is lényeges: a közmunkások és a munkanélküliek közül, akit lehet, vissza kell terelni az elsődleges munkaerőpiacra.

Nem bérletörő az autóipar lassulása

Jövőre is legalább tízszázalékos átlagos béremelést tart szükségesnek a mérnökszakszervezet. Ennek oka, hogy továbbra is munkaerőhiány van.

Változatlan a béremelési szándék

Nincsenek veszélyben munkahelyek az ipar tartósabb lassulása miatt sem, a kölcsönzött munkaerőt pedig jellemzően a robotizáció szorítja ki.

Vonzó a nyári diákmunkaprogram

Kibővítette a nyári diákmunkaprogram keretösszegét a Pénzügyminisztérium, miután minden eddiginél nagyobb érdeklődést tapasztaltak idén a fiatalok részéről.

Módosítják a tescós szerződéseket

A kereskedelemben továbbra sem enyhülő munkaerőhiány hatékonyabb kezelésére munkaszerződéseket módosítanak a Tesco áruházláncnál – tudta meg lapunk.
234 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.