Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 14., csütörtök, Aliz napja

Címke: munkaerőhiány

37 cikk 1/4 oldal

Újra toboroz az adóhivatal

A szervezet végrehajtói, revizori pozíciókba is felvenne embereket, de informatikusokat és jogászokat is keres, ahogy fináncnak is jelentkezhetnek az arra alkalmasak.

Nem fenyegetik a robotok a könyvelőket

A digitalizáció a magyar könyvelői piac nagy részét érzékenyen fogja érinteni, de a komplex megoldásokat nyújtó vállalkozásoknak nincs mitől tartaniuk – írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.

Kevés lesz a munkaerő karácsony előtt

Napirendre került a kereskedelemben az évek óta jellemző munkaerőhiány problémája: az év végi bevásárlási szezon közeledtével a web­áruházak sorra adják fel álláshirdetéseiket.

Megfizetik a magasabb képzettséget

Gépkezelőként vagy éppen járművezetőként szinte azonnal el lehet ma helyezkedni Magyarországon, s a dolgozó mindinkább megkérheti szakértelme árát.

Huszonnyolc év töretlen emelkedés

Lengyelország a kommunista rendszer utolsó éveiben olyan nyomorúságos gazdasági helyzetben volt, hogy itthon sajnálkozva gondoltunk rá.

Az akut munkaerőhiány stratégiai kihívás

Nincs fordulat a hazai munkaerőpiacon, a KSH legutóbbi adatai azt mutatják, hogy a versenyszférában (különösen a feldolgozóiparban) immár jó ideje csökken a munkaerő­hiány.

Átszervezés segíthet a munkaerőhiányon

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a munkaerőhiány kezelésére strukturális átalakításokkal.

Nem kiugró a magyar munkaerőhiány

A felmérések szerint az adminisztrációt, az infokommunikációs területeket és a pénzügyi szektort már a következő években meghódíthatja a mesterséges intelligencia.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …