Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBAz időközi választások tanulságul szolgálhatnak 2022-re nézve?

Címke: október 23.

49 cikk 1/5 oldal

Már az 56-os hősöket sem tiszteli a Jobbik

A Mi Hazánk lemondásra szólította fel Stummer Jánost. Hollik István pedig azt emelte ki: a kisnyilasok bármikor képesek összeállni a kommunistákkal, és megtagadni saját hőseiket.

Gyurcsány „hazafias népfrontot” akar

Karácsony Gergely megtartotta első nagyobb beszédét főpolgármesterként, amelyben kifejtette: Budapesten akarja megmutatni, mi várna az országra az ellenzék kormányra kerülésével.

Ötvenhat hősei példát mutatnak

Boross Péter volt miniszterelnök kijelentette, az 1956-os forradalom és szabadságharc a titka annak, hogy miért maradt meg a magyarság Európában.

Szabadon és függetlenül a nemzetek Európájában

A haza mi vagyunk mind, szőröstül-bőröstül. Ez a törvény. És törvény az is, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse – mondta ünnepi beszédében a kormányfő.

Kilőtt szemek nélkül

Október 23-a ma már nemcsak az 1956-os események, de a 2006-os vérbe fojtott békés tüntetések miatt is érdemes a megemlékezésre.

A Vaskefe mondanivalója

A Városliget szélén, nem messze a degenerált időkeréktől, a ledöntött Sztálin-szobor helyén áll a „Vaskefe” néven elhíresült, emlékműnek szánt rozsdagarnitúra.

Novák Katalin: 1956 mércéjének kell a jelenben és a jövőben is újra és újra megfelelnünk

Novák Katalin szerint 1956 mércét állított a magyarság elé, és ennek a mércének kell megfelelnünk a jelenben is és a jövőben is. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Kolozsváron beszélt erről szerdán, a forradalmi évfordulón a kolozsvári főkonzulátus által szervezett gálaműsor előtt.
49 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …