Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja

Címke: országos bírói tanács

30 cikk 1/3 oldal

Nyári szünet miniszteri belépővel

Július közepén a hagyománynak megfelelően az idén is megkezdődik a bíróságokon a nyári szünet. Augusztus végéig csak a legsürgősebb ügyeket intézik el.

Kormánybuktatásra játszhat az Országos Bírói Tanács

Dührohamot kaphatott Vadász Viktor, amikor az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága ízekre szedte azt a beadványukat, amiben az Országos Bírósági Hivatal elnökének menesztését követelték.

Elutasították Handó Tünde menesztését

Elutasította az Országos Bírói Tanács indítványát a parlament igazságügyi bizottsága, ami azt jelenti, hogy a testület nem javasolja az Országos Bírósági Hivatal elnökének megfosztását hivatalától.

Minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett

Az Országos Bírói Tanács május 8-ai, Handó Tünde OBH-elnök elmozdítását kezdeményező határozatától kedden dunántúli bíróságok is elhatárolódtak.

Újabb bírósági vezetők álltak ki az OBH elnöke mellett

Néhány nap alatt a törvényszékek csaknem fele utasította vissza – a mellettük működő járásbíróságok vezetőivel egyetemben – az Országos Bírói Tanács múlt héten bejelentett „radikális” lépését.

Egy eltanácsolt tanács

Az Országgyűléshez forduló ábrándos gyülekezet elégedetlen az Országos Bírósági Hivatal elnökének kinevezési gyakorlatával, és nehezményezi az előterjesztések benyújtásának megtagadását.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.