Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 28., szerda, Szabolcs napja
HÍR TV - PUBLI CAFÉNem kell megijedni Brüsszel eljárásától

Címke: országos bírói tanács

13 cikk 1/2 oldal

Kéretlen tanácsadók

„Még hivatalba sem léptem, de már megmondták, hogyan fogok visszaélni” – nyilatkozta minap Varga Zs. András, a Kúria újdonsült elnöke.

Nyári szünet miniszteri belépővel

Július közepén a hagyománynak megfelelően az idén is megkezdődik a bíróságokon a nyári szünet. Augusztus végéig csak a legsürgősebb ügyeket intézik el.

Kormánybuktatásra játszhat az Országos Bírói Tanács

Dührohamot kaphatott Vadász Viktor, amikor az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága ízekre szedte azt a beadványukat, amiben az Országos Bírósági Hivatal elnökének menesztését követelték.

Elutasították Handó Tünde menesztését

Elutasította az Országos Bírói Tanács indítványát a parlament igazságügyi bizottsága, ami azt jelenti, hogy a testület nem javasolja az Országos Bírósági Hivatal elnökének megfosztását hivatalától.

Minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett

Az Országos Bírói Tanács május 8-ai, Handó Tünde OBH-elnök elmozdítását kezdeményező határozatától kedden dunántúli bíróságok is elhatárolódtak.

Újabb bírósági vezetők álltak ki az OBH elnöke mellett

Néhány nap alatt a törvényszékek csaknem fele utasította vissza – a mellettük működő járásbíróságok vezetőivel egyetemben – az Országos Bírói Tanács múlt héten bejelentett „radikális” lépését.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége