Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 24., péntek, Timót napja

Címke: szakképzés

74 cikk 1/8 oldal

Bérrobbanás

Másról sem szóltak a híradások az elmúlt években, mint a szakképzés fontosságáról. Csak valahogy mégse sikerült becsalogatni a fiatalokat a fránya PlayStation elől az esztergapad mellé.

A fiatalok lesznek a jövő nyertesei

Az oktatás munkaerőpiachoz közelítése volt az elsődleges célja a szakképzés megerősítésének, amelynek részleteivel a kezdeti fenntartások után már az oktatók is egyetértenek – erről Schanda Tamás beszélt a Magyar Nemzetnek.

Szita Károly: Becsülni kell a kétkezi munkát!

Kaposvár polgármestere szerint a kétkezi munkát igénylő szakmák a digitális világban sem szorulnak háttérbe, sőt, szakma és digitalizáció nem létezhet egymás nélkül a 21. században.

Jól járnak az oktatók az átalakítással

2020 júliusától átlagosan harminc százalékkal emelkedik a szakképzésben oktatók bére. Azonban ez nem minden: a munkáltatók az illetményen felül adható egyéb juttatásokban is nagyobb mozgásteret kapnak.
74 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …