Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja

Címke: szaúd-arábia

522 cikk 1/53 oldal

Irán a legfőbb gyanúsított

Újabb támadások végrehajtását ígérték hétfőn a Jemenben harcoló húszi síita lázadók szaúdi célpontok ellen, miután szombaton a Saudi Aramco állami olajvállalat két olajtermináljára mértek csapást.

Dróntámadás a szaúdi olajipar ellen

A robbanások következtében 5,7 millió hordóval több mint a felére esett a szaúdi olajkitermelés – ez globálisan mintegy ötszázalékos kiesésnek felel meg.

Irán tagadja, hogy ő áll a szaúdi dróntámadások mögött

Irán visszautasította és „óriási hazugságnak” nevezte vasárnap az Egyesült Államoknak azt a vádját, amely szerint Teherán áll a szaúdi olajterminálok ellen előző nap végrehajtott dróntámadások mögött. A Forradalmi Gárda elitalakulat légierejének parancsnoka figyelmeztette Washingtont, hogy közel-keleti támaszpontjai és repülőgép-hordozói az iráni rakéták hatótávolságán belül vannak.
522 cikk 1/53 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.