Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: vallás

315 cikk 1/32 oldal

Fordított divattrendek Jeruzsálemben

Jeruzsálem belvárosa szinte minden este ugyanazt a képet mutatja, főként amerikai származású zsidó fiatalok ülnek a padokon, isszák a sört és múlatják az időt.

Pakisztáni nők: burkától az Armaniig

Pakisztánban a „minden nő” több mint 100 millió hölgyet jelent a 210 milliós iszlám országban. Sokfélét hallunk felőlük a fényűzéstől a szegénységen át az erőszakig.

Ha kivágják a gyökereit, elpusztul maga a fa is

Irak jelenlegi rossz biztonsági helyzetében csak egy erős központi kormány létrehozása hozhat érdemi fordulatot, ez viszont nem lehetséges a külföld segítsége nélkül — állítja Moszul szír ortodox érseke.

Keresztények a tiszták földjén

Az angol megszállás idején terjedni kezdett a kereszténység, de Pakisztán kiválása után, különösen 1977-től, Ziaul Hakk tábornok iszlamizálási politikája miatt állandóvá vált üldözése.

A leghosszabb forradalom

Tőkés László püspök számára és az erdélyi magyarság egyik öntudatos rétege számára nem volt kérdéses a hithűség, a hazaszeretet.

Alakul a katolikus többség

A vallási-kulturális háttér nem jelent automatikus politikai állásfoglalást, de a brexit fényében sokkal súlyosabb lehet a centenárium Írországban.
315 cikk 1/32 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.