Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: Viking Sigyn

35 cikk 1/4 oldal

Újabb feljelentések a Hableány ügyében

Három feljelentést tett a rendőrségen a magyar hajóskapitány sértetti képviselője. A jogász szerint a Viking Sigyn ukrán kapitánya elkövette a hamis tanúzás és a hamis vád bűncselekményét is.

Hirtelen válthatott irányt a Viking Sigyn az ütközéskor

Két szokatlan manővert is tapasztalt a dunai tragédiát okozó Viking Sigynnél egy szemtanú. A Sigyn ukrán kapitányát 35-rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is meggyanúsították.

Hajózásra alkalmas volt a Hableány

A sétahajó üzemeltetőjének jogi képviselője szerint nem igazak azok az állítások, hogy a Hableány hajózásra alkalmatlan volt. Minden hatósági engedélye megvolt, és az utasok számának megfelelő személyzet volt rajta.

Korábban is ütközött már szállodahajó a Dunán

Egy szállodahajó már korábban is nekiütközött sétahajónak a mostani katasztrófa helyszínéhez közel. Magyar hajósok szerint a szállodahajók vezetői időnként fittyet hánynak a hajózási szabályzatnak.

„Az összes mellény feljött a vízre, de egy ember sem”

A budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat sérthette meg a Viking Sigyn kapitánya.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.