Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 27., hétfő, Angelika napja

Címke: Viking Sigyn

47 cikk 1/5 oldal

Dunai hajóbaleset: elhúzódó kártérítés

A vád szerint a Hableány sétahajó huszonnyolc ember életét követelő, tavaly májusi katasztrófájára Jurij Csaplinszkij szabályszegései miatt kerülhetett sor.

Kilenc évet is kaphat az ukrán kapitány

A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje Csaplinszkijt kilenc év börtönre és kilenc év vízijármű-vezetéstől eltiltásra abban az esetben, ha a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri.

Vádat emeltek az ukrán kapitány ellen

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje 9 év börtönre a férfit, és 9 évre tiltsa el a vízi járművezetéstől abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ukránra fordítják a hajókatasztrófa vádiratát

Jurij Csaplinszkijnak tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése, valamint harmincötrendbeli cserbenhagyás miatt kell felelnie.

Szabadul a Viking Sigyn kapitánya

Elutasította ma a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség fellebbezését, így várhatóan már ma szabadlábra helyezik a nemzetközi szaksajtóban már a tragédia napjától megnevezett Jurij Csaplinszkijt.

Dunai hajóbaleset: Bejelentette a fellebbezést az ügyészség

A bíróság megszüntette a gyanúsított letartóztatását és bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ezért a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a letartóztatás fenntartása érdekében fellebbezést jelentett be.

Vádemelés a Hableány-tragédia miatt

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított letartóztatásának egyik oka, a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a vádiratában a kényszerintézkedés fenntartását fogja indítványozni.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …