Várhatóan az utolsó negyedévére sem panaszkodhat majd a tech cég

Másfél napon át bajos volt aktiválni az informatikai vállalat kütyüit, különösen az okosórákat – írja az Origo.

Forrás: Origo2020. 12. 27. 16:41
Apple Event 2020
Megérezték a szerverek az idei Boxing Dayt, sokan panaszkodtak (a kép illusztráció) Fotó: APPLE INC. / HANDOUT Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon jó eséllyel az idei utolsó negyedévére sem panaszkodhat majd az Apple, az ünnepi időszak tradicionálisan erős eladásokat szokott hozni a vállalat számára, különösen a szülőknek kézenfekvő ilyenkorra időzíteni a gyerekeiknek szánt új mobilok, táblagépek, okosórák és egyéb kütyük átadását.

Aki itthon Apple-féle mobileszközt kapott, annak nagyon jó eséllyel nem jelentett problémát az új eszközének aktiválása, hiszen itthon szenteste van az ajándékozás.

Az Egyesült Államokban más a szokás, ott a boxing day néven emlegetett december 26. az ajándékok átadásának ideje, és ezt idén úgy megérezték az Apple aktivációs szerverei, hogy körülbelül másfél napon át folyamatosan ment a panaszkodás a közösségi médiában beüzemelhetetlen iEszközök miatt.

A jelek szerint az iPhone és iPad eszközöket kapottak még megúszták, javarészt az Apple Watch-ok újdonsült tulajdonosainak gyűlt meg a bajuk az Apple-fiókba való belépéssel, plusz az órák iPhone-nal nem rendelkező családtagok számára kitalált beállítási procedúrája is sokaknál hibákat jelzett.

Megérezték a szerverek az idei Boxing Dayt, sokan panaszkodtak (a kép illusztráció)
Fotó: MTI/EPA

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Törölte a kínossá vált élcelődését a népszerű techóriás

Nem panaszkodhat az idei évére a Samsung sem, nem pusztán jól ment az összes üzletágának a szekere, de a komoly botrányok is elkerülték a techóriás háza táját. Mindennek tetejébe még kétmillió kettéhajtható kijelzős okostelefont is sikerült értékesítenie, ami sokak számára komoly meglepetést jelentett. Az egyetlen kínos közjáték a techóriás egyes sajtósainak a számlájára írható, az iPhone 12 mobilok bejelentésekor azzal kívántak virális szenzációt kiváltani a közösségi médiában, hogy egy bizonyos riválisuk készülékeitől eltérően a Galaxy mobilok mellé bezzeg fali töltő is jár. A nyelvköszörüléssel alapvetően el is érték a céljukat, ám a jelek szerint akkor még nem voltak tisztában azzal, hogy a jövő év elején hivatalossá váló Galaxy S21 telefonok dobozából is hiányozni fog a töltő. A viccesnek szánt bejegyzés kellemetlenné válása már hetek óta világos, azonban az illetékesek sokáig nem reagáltak rá semmit, később pedig nagy csendben törölték az október 13-ai posztot. Természetesen a pályakorrekciót nem sikerült titokban tartaniuk, így Streisand-hatást kiváltva már másodjára is kínos helyzetbe kerültek a hónapokkal ezelőtti botlás miatt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.