időjárás 23°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Hatalmas változást hozhat Magyarországon egy új mobiltelefon

Forrás: origo.hu
2021.04.10. 13:54
Hatalmas változást hozhat Magyarországon egy új mobiltelefon

 

A Realme neve lehet, hogy Magyarországon még nem ismerős sokak számára, azonban könnyen lehet, hogy mindez hamarosan megváltozik. Ez a márka egyike ugyanis a feltörekvő kínai cégeknek, és már több példát is láttunk arra, hogy ezek az új nevek hogyan tudnak villámgyorsan igen komoly piaci részesedésre szert tenni a mobiltelefon-piacon – írja az Origo.

A vállalat hivatalosan is megkezdte a termékei forgalmazását a közelmúltban Magyarországon is, és többek között eljutott az itthoni boltokba a Realme 7 névre hallgató termék is. E modell az úgynevezett középkategóriát erősíti, tehát a legdrágább és legnagyobb tudású csúcsmobiloktól éppúgy távol van, mint a belépő szintet képviselő, legolcsóbb készülékektől.

Piacvezető lenne az új mobiltelefon
Fotó: origo.hu

E termékek esetében már a gyártóknak van arra lehetősége, hogy egy-egy tulajdonságra, tehát például a képernyőre, a kamerákra vagy a teljesítményre kiemelt hangsúlyt fektessenek, így nagyon izgalmas minden ilyen modellnél, hogy az adott cég milyen stratégiát követ. A Realme 7 esetében ebből fakadóan arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e olyan terület, amelyen az átlagnál jobban teljesít, és ha igen, melyik az. Illetve persze, hogy jó döntést hoztak-e, van-e esélye sikert aratni ezen ebben a rendkívül kompetitív szegmensben.

 

Meghökkentő erő

A fókuszt a Realme 7 esetében pedig a teljesítmény jelenti, hiszen az ilyen árkategóriájú tehát nagyjából 100 000 forintba kerülő termékeknél lényegesen, akár 30 százalékkal is erősebb lehet. A nyolcmagos MediaTek Helio G95 processzor mellé 8 GB RAM került, ami egy-két éve még csak a legdrágább mobilok esetében jöhetett szóba. A tapasztalataink szerint pedig ennek köszönhetően a termék igen sokoldalú. Akár nagy felbontású filmek vagy modern, jó grafikájú játékok futtatására is alkalmas. A képszerkesztés, videóvágás is működik, a navigáció sebes, és a netezés, csevegés, levelezés is villámgyors.

A készülék Android 10 alapú Realme UI rendszerre épül, ami meglehetősen puritán mondjuk a Samsung vagy a OnePlus extrákkal kitömött saját megoldásai után. Néha a magyar nyelvvel is hadilábon áll, de azért tragédia távolról sincsen. Az akkumulátora is jónak mondható, hiszen 5000 mAh-s teleppel látták el, amely 15 órányi videózásra vagy 9 órányi játékra elegendő energia eltárolását szavatolja. Sajnos az akkumulátor nem cserélhető, de manapság, az ultravékony telefonok korában ez már nem meglepő. Beépített hangszórója eléggé satnyácska megszólalást produkál, hiszen a hangerő is kevés, a basszusok érzékelhetetlenek a végeredmény pedig elég tompa, élettelen.

 

Kamera

Papíron a fotós képességei kiválóak, hiszen a 48 megapixeles főkamera mellett ellátták egy ultraszéles látószögű és egy, a szuperközeli témák megörökítésére szánt makró egységgel is. Azonban e két utóbbi gyakorlatilag csak ideális fényviszonyok mellett használható. És az esti sötétet még a főkamera sem szereti, mert ilyenkor gyakran elmosódottak, zajosak lesznek a képek. A divatosnak számító portré funkció nem hiányzik, és a szoftver egészen jól emel ki, illetve homályosít el bizonyos képrészleteket, úgyhogy ez mód jól működik.

Természetesen mozgóképek elkészítésére is módot ad. 8K nincs, de a 4K felbontás támogatott, igaz csak 30 FPS képrögzítési sebességgel, ami már a gyors mozgásokhoz kevés lehet. Viszont Full HD-nál már mindez megoldott, sőt itt még a Lassítás is bekerült a kínálatba.

További információk IDE KATTINTVA olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.