Leleplezi a videók legnépszerűbb részeit az ismert megosztó portál

Az idővonal pöttyének aktiválásakor jelenhet meg a grafikonszerű indikátor.

Forrás: origo2021. 10. 16. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes fejlesztéssel könnyítené meg a videók legnépszerűbb részeinek beazonosítását a YouTube – írta meg az Origó.

Az egyelőre csak szűk körben tesztelt, böngészős felületen és mobilappban egyaránt elérhető újdonság lényege, hogy a videókba való belepörgetésre használatos vörös lejátszópötty aktiválásakor megjelenik a mozgókép idővonala felett egy grafikonszerű vizualizáció, amely az mutatja, hogy a videók melyik részeit milyen gyakorisággal tekintették meg újból az addigi nézők.

Ez különösen az oktató vagy tájékoztató jellegű videók esetén lehet hasznos, a grafikonokon látható kiugrások jó eséllyel érdemi információkat tartalmazó részekre utalnak, hiszen a korábbi nézők valamiféle oknál fogva nagy számban ugrottak oda az említett részekhez. Emellett persze a pusztán szórakoztatási célú tartalmaknál is célszerűnek vagy humorosnak bizonyulhat, például nyilvánosan leleplezheti a tartalmaik helyett villantgatással hódító youtuberek közönségének tényleges igényeit.

Egyelőre nem tudni, hogy a videók népszerű részeinek kiemelése mikor válhat széles körben elérhetővé, már amennyiben a YouTube illetékesei a megtartása mellett döntenek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(A borítókép illusztráció. Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.