Bőrirritációt okozhatnak a népszerű gyártó fülhallgatói

Potenciálisan két anyagra is rosszul reagálhatnak egyes használóik – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 15. 16:37
Fotó: Karlis Dambrans
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly problémára derült fény a Galaxy Buds Pro és a Galaxy Buds 2 vezeték nélküli fülhallgatók kapcsán, egyes vásárlóknál bőrirritációt okoznak, akik pedig a nyilvánvaló gond ellenére sem fejezik be a használatukat, azoknál bakteriális fertőzéssé fajulhat a helyzet. Így járt egy makacs vevő is, a reddites beszámolója szerint nem vette komolyan Buds Prója által a kezdetek óta okozott irritációt, pedig orvoshoz is kellett már mennie miatta, így nemrég négy napig kórházban tartották a füle környékén kialakult, antibiotikumokkal kezelt bőrgyulladása miatt.

A hír írásáig a Samsung nem adott hivatalos tájékoztatást a témában, így nem tudni, hogy eddig mennyi panasz érkezett az irritáció miatt. A spekulációk alapján a fülesek töltőcsatlakozóiban lévő nikkel lehet a probléma, de a műanyagukban használni kezdett akrilát is kiválthat allergiás reakciót, ilyen korábban nem volt a Samsung füleseiben.

Ha egy vásárolt eszköz allergiát vált ki, akkor azonnal be kell fejezni a használatát.

A sajnálatos helyzet esetén meg kell próbálni visszakérni a termék árát a bolttól, ennek sikertelensége esetén pedig szóba jöhet – fülesek esetében értelemszerűen alapos tisztítást és fertőtlenítést követően – a rokonnak vagy ismerősnek való odaadása, vagy a használt piacon való értékesítése is 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Samsung Galaxy Buds (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.