időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Bőrirritációt okozhatnak a népszerű gyártó fülhallgatói

Forrás: origo.hu
2021.11.15. 16:37 2021.11.15. 19:19
Bőrirritációt okozhatnak a népszerű gyártó fülhallgatói

Potenciálisan két anyagra is rosszul reagálhatnak egyes használóik – írja az Origó.

Komoly problémára derült fény a Galaxy Buds Pro és a Galaxy Buds 2 vezeték nélküli fülhallgatók kapcsán, egyes vásárlóknál bőrirritációt okoznak, akik pedig a nyilvánvaló gond ellenére sem fejezik be a használatukat, azoknál bakteriális fertőzéssé fajulhat a helyzet. Így járt egy makacs vevő is, a reddites beszámolója szerint nem vette komolyan Buds Prója által a kezdetek óta okozott irritációt, pedig orvoshoz is kellett már mennie miatta, így nemrég négy napig kórházban tartották a füle környékén kialakult, antibiotikumokkal kezelt bőrgyulladása miatt.

A hír írásáig a Samsung nem adott hivatalos tájékoztatást a témában, így nem tudni, hogy eddig mennyi panasz érkezett az irritáció miatt. A spekulációk alapján a fülesek töltőcsatlakozóiban lévő nikkel lehet a probléma, de a műanyagukban használni kezdett akrilát is kiválthat allergiás reakciót, ilyen korábban nem volt a Samsung füleseiben.

Ha egy vásárolt eszköz allergiát vált ki, akkor azonnal be kell fejezni a használatát.

A sajnálatos helyzet esetén meg kell próbálni visszakérni a termék árát a bolttól, ennek sikertelensége esetén pedig szóba jöhet – fülesek esetében értelemszerűen alapos tisztítást és fertőtlenítést követően – a rokonnak vagy ismerősnek való odaadása, vagy a használt piacon való értékesítése is 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Samsung Galaxy Buds (Fotó: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.