Már kutyáknak készült telefont is gyártanak

A DogPhone nevet viselő eszköz használatához a házikedvenceknek egy labdát kell megrázniuk, melynek hatására a közeli laptopon elindul a videóhívás.

Forrás: vg.hu2021. 11. 18. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brit és finn tudósok együttműködése eredményeként hoztak létre videótelefont gazdájukat hiányoló kutyák számára – idézi az RFI írását a vg.hu. A DogPhone nevet viselő eszköz használatához a házikedvenceknek egy labdát kell megrázniuk, melynek hatására a közeli laptopon elindul a videóhívás.

Az eszközt a Glasgowi Egyetem kutatója, Ilyena Hirskyj-Douglas hozta létre labradorja, Zack és a finnországi Aalto-i Egyetem munkatársainak segítségével.

Miután Hirskyj-Douglas megmutatta Zacknak a labdát, a kutya 16 napra az eszköz birtokosává lett. Noha volt pár téves hívás, a kutya alapvetően rendeltetésszerűen használta a prototípust és gazdájának a játékait mutatta be hívásai során. A kutató válaszul az irodáját, egy utcai mutatványost és egy éttermet mutatott be kedvencének.

A tudós szerint persze nem tudni, hogy Zack tudatában volt-e az oksági kapcsolatoknak vagy hogy a téves hívások a részéről valóban tévesek voltak-e, ám más alkalmakkor úgy tűnt, hogy érdekli őt a képernyő túloldalán található látvány és úgy viselkedett, mint ha személyesen is jelen lenne gazdája.

A fejlesztők reményei szerint a koronavírus-járvánnyal járó távmunka kapcsán gazdájuk jelenlétéhez szokott kisállatok szorongását kezelheti a DogPhone.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borírókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.