Két gyártó is újból nekiugrik az Android 12 kiadásának

Körülbelül egy időben húzták be a kéziféket a bugos frissítéseik miatt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 12. 19. 17:05
Fotó: SIMON QIAO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár napja a Samsung és a OnePlus egymással majdnem párhuzamosan voltak kénytelenek leállítani Android 12-t hozó szoftverfrissítéseik terjesztését a megfelelő mobiljaikra, most pedig szinte egy időben döntöttek a javításokkal ellátott változataik kiadása mellett. A probléma mindkét cégnél azonos volt, a túlságosan nagy sietség következtében súlyos bugokkal kerültek ki a kezeik közül a szoftverek.

Elsőként a Samsung lépett, így Dél-Koreában újból telepíthetővé vált a Galaxy Z Flip 3 és Galaxy Z Fold 3 modellekre az Android 12, remélhetően a frissített szoftver már nem fogja senki kettéhajtható mobilját sem papírnehezékké változtatni.

Röviddel később a OnePlus 9 és a OnePlus 9 Pro modellekre is megint elérhetővé vált az Android 12. Az első körben kiadott frissítés ugyan nem téglásította a mobilokat, de egyesek a telepítése után például nem tudtak mobilhálózatokhoz csatlakozni, ezen túlmenően pedig kismillió feltűnő buggal találkozhattak a mobilozók.

A Oneplus szerint egyelőre csak a legsúlyosabb hibák javítása történt meg, így a készülékek tulajdonosai talán jobban járnak, ha egy darabig eltekintenek a frissítés telepítésétől.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.