időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Két gyártó is újból nekiugrik az Android 12 kiadásának

Forrás: origo.hu
2021.12.19. 17:05 2021.12.19. 17:37
Két gyártó is újból nekiugrik az Android 12 kiadásának

Körülbelül egy időben húzták be a kéziféket a bugos frissítéseik miatt – írja az Origó.

Pár napja a Samsung és a OnePlus egymással majdnem párhuzamosan voltak kénytelenek leállítani Android 12-t hozó szoftverfrissítéseik terjesztését a megfelelő mobiljaikra, most pedig szinte egy időben döntöttek a javításokkal ellátott változataik kiadása mellett. A probléma mindkét cégnél azonos volt, a túlságosan nagy sietség következtében súlyos bugokkal kerültek ki a kezeik közül a szoftverek.

Elsőként a Samsung lépett, így Dél-Koreában újból telepíthetővé vált a Galaxy Z Flip 3 és Galaxy Z Fold 3 modellekre az Android 12, remélhetően a frissített szoftver már nem fogja senki kettéhajtható mobilját sem papírnehezékké változtatni.

Röviddel később a OnePlus 9 és a OnePlus 9 Pro modellekre is megint elérhetővé vált az Android 12. Az első körben kiadott frissítés ugyan nem téglásította a mobilokat, de egyesek a telepítése után például nem tudtak mobilhálózatokhoz csatlakozni, ezen túlmenően pedig kismillió feltűnő buggal találkozhattak a mobilozók.

A Oneplus szerint egyelőre csak a legsúlyosabb hibák javítása történt meg, így a készülékek tulajdonosai talán jobban járnak, ha egy darabig eltekintenek a frissítés telepítésétől.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.