A Microsoft a botrányok ellenére is felvásárolja az Activision Blizzardot

A cég a világ egyik legnagyobb videójáték-fejlesztője – olvasható a Magyar Távirati Iroda írásában.

Forrás: MTI2022. 01. 19. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két cég közös sajtóközleménye szerint a Microsoft 95 dollárt fizet minden Activision-részvényért, ami mintegy 45,3 százalékkal magasabb a pénteki záróárfolyamánál. Hétfőn nem volt kereskedés a New York-i tőzsdén. A készpénzes ügylet értéke mintegy 68,7 milliárd dollár.

Az Activision Blizzard és a hozzá tartozó stúdiók olyan játéksorozatok fejlesztői, mint a Call of Duty, a Warcraft, a Diablo, a Candy Crush és az Overwatch. Ezekkel a világ 190 országában mintegy négyszázmillióan játszanak.

A sajtóközlemény szerint az ügylet megkötésével a videójáték-szolgáltató ágazatban a Microsoft a harmadik legnagyobb vállalat lesz a bevétele alapján a kínai Tencent és a japán Sony után.

Az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick továbbra is a cég élén marad, közvetlen felettese pedig Phil Spencer, a Microsoft videójátékokért felelős vezérigazgatója lesz.

Az ügylet várhatóan a júliusban induló 2023-as pénzügyi évben zárul le az Activision részvényesei és a hatósági jóváhagyások függvényében. Az ügyletet mindkét cég igazgatósága már jóváhagyta.

Borítókép: Az Activision Blizzard felvásárlása (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.