Már a csúcsmonitorok körében is hódit az OLED panel

Irtózatosan alacsony válaszidő és 175 Hz frissítési sebesség jellemzi – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 10. 11:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig számíthatnak a nagyon sok elkölthető pénzzel rendelkező gamerek az Alienware segítségére, a Dell tulajdonában lévő vállalat CES-en bemutatott AW3423DW monitora a piac egyik legjobb megoldása lesz számukra. A gigantikus méretű készülékbe kvantumpontos OLED kijelző került, 3440×1440 pixeles felbontással, 175 Hz frissítési sebességgel, 0,1 ms válaszidővel, egymillió az egyhez kontrasztaránnyal.

A típusjelzéséből sejthetően 34 hüvelykes panelt kapott a monitor, a hajlítása 1,8 méter sugarú (1800R) körhöz illeszkedik. Támogatja az NVIDIA G-Sync Ultimate adaptív képfrissítési technológiát, HDR-es módban 1000 nit a maximum fényereje, megfelel a DisplayHDR True Black 400 szabványnak. Videójelet HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4a bemeneteken fogad, bár az előbbi használata esetén technikai okból csak 100 Hz képfrissítési sebesség sajtolható ki belőle, DisplayPort kell a reklámozott 175 Hz-hez.

Az Alienware tájékoztatása szerint az AW3423DW nemcsak játékokhoz kiváló, de a kiemelkedő színhűsége miatt profi grafikai munkára is megfelel, az sRGB színtér 149 százalékát, míg a DCI-P3 színtér 99,3%-át képes megjeleníteni a 10 bites panelje.

A csúcsmonitor elsőként az Egyesült Államokban kerül majd piacra március folyamán. Az árát nem árulta el a gyártó, de az érdeklődők jobban teszik, ha 2000 dollár feletti összegre készülnek fel lélekben.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Alienware monitor (Fotó: YouTube/Képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.