Vadállatok digitális zsetonokon – Így gyűjtenek pénzt az állatvédők

A vadvilágot bemutató streamingszolgáltató, a WildEarth bocsátja ki 25 kiemelkedő állat nem helyettesíthető tokenjeit.

Forrás: Mediaworks2022. 02. 06. 18:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadállatok digitális zsetonjait árverezi el egy állatvédő szervezet, hogy pénzt gyűjtsön a dél-afrikai Djuma vadrezervátum számára – írja a Bama.hu.

A vadvilágot bemutató streamingszolgáltató, a WildEarth bocsátja ki 25 kiemelkedő állat nem helyettesíthető tokenjeit (NFT).

Ilyen állat például Tlalamba, a négyéves leopárd, két kölyök anyja. Jelenleg ő a "legkeresettebb állat" a digitális zsetonok iránt érdeklődők körében.

Az NFT alapja az ERC-721, a blokklánc-technológia, amely a digitálisan generált "kriptoalkotások" értékesítését teszi lehetővé egyedi digitális zsetonok formájában, amelyek igazolják a tulajdonjogot.

A vadállati NFT-k vásárlói egy applikáción keresztül érhetik el az állatok képeit, videóit, a róluk szóló információkat és beszélhetnek más NFT-tulajdonosokkal. Szavazhatnak Tlalamba kölykei nevében és elsőbbséget élveznek az ő jövőbeli NFT-ik megvásárlásakor.

Minden egyes NFT 200 dollárba (61 ezer forintba) kerül. Eddig több mint ezer eladás történt és 16 ezer dollár (4,9 millió forint) gyűlt össze a Djuma vadrezerátum számára. A bevétel negyven százalékát kapja az állatok élőhelyének fenntartója.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.