A Twitter hamarosan szerkeszthetővé teszi a bejegyzéseket

A funkció egyelőre csak azoknak lesz elérhető, akik előfizetnek rá – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Forrás: Világgazdaság2022. 04. 09. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő hónaptól szerkeszthetők lesznek a Twitter-posztok

– írja a The Verge.

A funkcióra már nagyon régóta várnak a felhasználók, olyannyira, hogy mém is született belőle. A fejlesztés azért is fontos, mert így az esetleges helyesírási hibák vagy tartalmi módosítások miatt nem kell újra közzétenni a bejegyzést, és nem vesznek el emiatt a korábbi interakciók. 

Az új funkció első körben a Twitter Blue-előfizetők számára lesz elérhető. A termékfejlesztők azt még vizsgálják, hogyan lehetne kikerülni az ezzel való visszaélést, például hogy valaki utólag módosítgatja a bejelentését, és ezzel megtéveszti a közönségét. Korábban a Facebookon is voltak már ezzel problémák, például a kriprokereskedés témájában.

A Twitter stílusos módon a saját platformján közölte a hírt, amely nem sokkal azután érkezett, hogy a Twitter igazgatóságába beült Elon Musk, aki továbbra is vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját. 

Musk, aki több mint százmilliárd dollárral húzott el a második helyezett előtt, a közelmúltban egy tweet formájában már megszólította a követőbázisát. Azt kérdezte tőlük, szeretnének-e olyan funkciót az oldalra, amellyel utólag szerkeszthetik a posztjaikat és a kommentjeiket. 

A Twitter szerint azonban nem a közvélemény-kutatás hívta életre a fejlesztést, azt már Musk előtt is tervezték.

A szélesebb közönségnek tehát még várnia kell a szerkesztés gombra, amit jelenleg is tesztelnek. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.