Előre a múltba? Akad, akinek elege van az okostelefonokból

Miközben az okostelefonok globális térhódítása megállíthatatlannak tűnik, világszerte egyre többen vannak, akik elkezdenek visszatérni a hagyományos készülékekhez – írja a Vas megyei hírportál, a Vaol.hu.

Forrás: vaol.hu2022. 04. 11. 18:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőre meglepő lehet, de a „buta” telefonok népszerűsége folyamatosan nő, ahogy sokan úgy érzik, túl sok stresszt jelent az életükben a folyamatos online elérés, amit az okostelefonok kínálnak.

A tinédzserek szinte együtt nőttek fel az okostelefonokkal, de a legtöbb ma élő nemzedék még élénken emlékszik arra az időre, amikor még nem volt profi, szinte egy számítógép tudásával felérő készülék mindenki zsebében. A mobiltelefonok az 1990-es években még csak egyszerű telefonkészülékek voltak, melyekkel csak telefonálni és sms-ezni lehetett – a szerencsésebbek rádiót is hallgathattak és gyenge minőségű fényképeket készíthettek.

Az okostelefonok azonban a kétezres évek végétől globális hódításba fogtak és szinte teljesen kiszorították a hagyományos készülékeket.

Ennek elsődleges oka a széles körű, az élet számos területén hasznos alkalmazások kifejlesztése és a közösségi média elterjedése. Ma már tehát az okostelefonoknak szinte csak másodlagos funkciója a telefonálás lehetősége, elsődlegesen bármikor elérhető, egyre fejlettebb számítógépekként funkcionálnak, gyors és azonnali internetkapcsolattal.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.