Kiderült, hogy kik okoztak videokártya-hiányt

Egy jelentés szerint alapvetően a kriptobányászok és a nyerészkedők érdeme a kellemetlen piaci trend – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 12. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jon Peddie Research egyik friss jelentése szerint minden dugig van ugyan videokártyával, ilyesmihez mégsem lehet régóta hozzájutni. Ennek okai a jelentés szerint a kriptobányászok, a nyerészkedők és néhány kereskedő.

Ha a bányászok tevékenysége nem lett volna elég, akkor a nyerészkedők is akcióba lendültek az utóbbi években, és miután felvásároltak minden készletet, 

a tényleges vevőknek már 2-3-szoros árakon adták el a kártyákat. 

Az iparági nehézségekkel együtt mindez GPU-hiányhoz vezetett.

Míg 2019-ben egy átlag GPU átlagára 400 dollár volt, 2020-ra ez az össze 700 dollárra emelkedett. A játékra és bányászatra alkalmas kártyáknál az emelkedés háromszoros volt. A készletekkel tehát egyáltalán nem volt baj, több mint elég videokártya lenne – de a bányászok, a nyerészkedők és a spekulánsok miatt ott tart a szektort, ahol.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Nvidia GeForce RTX 3090 Ti (Fotó: Nvidia)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.