Nagyot nőtt tavaly a használt mobilok piaca

Érdemi mozgolódásra lett figyelmes a felújított mobilok piacán a Counterpoint Research piackutató cég, adatai szerint 2021-ben globálisan 15 százalékkal emelkedett a másodkézből vett telefonok száma. A klasszikus egyéni adásvételek helyett jelen esetben elsősorban a mobilszolgáltatóktól felújítva beszerzett készülékekre kell gondolni.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 26. 11:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A messze legnagyobb növekedést az indiai (+25 százalék) és a latin-amerikai (+29 százalék) piacokon mérte a Counterpoint, míg az USA esetében a nagy átlagot jelentő 15 százalékkal lódultak meg az eladások – olvasható az Origo cikkében.A kínai és európai piacokon 10 százalék, a délkelet-ázsiaiakon 12 százalék, míg Afrikában 4 százalék volt a növekedés.

A vállalat szerint a másodkézi mobilvásárlás nagy lendületében jó néhány faktor szerepet játszott, például sokan éltek a szolgáltatók készülékbeszámítási lehetőségeivel az 5G-s mobilok megvétele érdekében, az új telefonok forgalmazásáról ismert kereskedések egyre gyakrabban kínálnak használt modelleket is, a félvezetőhiány pedig drágulást és ellátási zavarokat hozott az új eszközök piacán.

További említésre érdemes tényezők, hogy sokaknak volt szüksége az otthoni vagy hibrid munkavégzés miatt másodlagos mobilra, továbbá nőtt a fogyasztók fenntarthatósággal és környezetvédelemmel kapcsolatos tudatossága.Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.