Óriási tisztogatás indul az App Store-ban

Teljesen váratlanul vezetett be azonnali hatállyal egy új szabályt az Apple.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 25. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hideg zuhanyt kaptak a hétvégére egyes fejlesztők az Apple-től, a tájékoztató levele szerint meg fogja szüntetni a legalább két éve nem frissített appjaik és játékaik listázását az App Store-ban, harminc nap türelmi időt kaptak az érintett termékeikhez készített frissítések beküldésére – olvasható az Origó cikkében.

A listázás megszüntetése azt jelenti, hogy az új felhasználók elől elrejtik az appokat, de a meglévők továbbra is telepíthetik és használhatják azokat.A magyarázat szerint az új szabály az App Store termékfejlesztési programjának része, az Apple-nek két célja van vele: egyrészt meg kíván szabadulni a sorsára hagyott appoktól és játékoktól, másrészt pedig a megmaradtak esetében ki szeretné erőszakolni a többé-kevésbé naprakész fejlesztői szabályzatnak való megfelelést.

Az új elképzelés ellen elsőként a játékfejlesztők keltek ki, hiszen a nem élő szolgáltatásként nyújtott, teljesen elkészültnek titulálható alkotásaik esetében semmi értelmét sem látják a frissítgetésnek, az Apple új szabálya csak az idejüket rabolja és bonyodalmakat okoz nekik.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.