Soron kívüli frissítést kapott a Windows 10

Újabb processzorok esetén nem működött a Microsoft Áruház.

Forrás: ORIGO.HU2022. 05. 21. 19:49
HOME OFFICE _ FORRÁS: ELLY FAIRYTALE / PEXELS
HOME OFFICE _ FORRÁS: ELLY FAIRYTALE / PEXELS Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is képes meglepetéseket okozni a Windows 10, hiába fejleszti a Microsoft már évek óta takaréklángon. A vállalat most kiadott egy soron kívüli frissítést a legújabb 21H2, avagy Windows 10 November 2021 Update főverziójához, miután a KB5011831 vagy újabb előzetes javítás telepítését követően meghiúsulhatott a programok telepítése és frissítése a Microsoft Áruházban, továbbá az onnan már installáltak elindítása – olvasható az Origó cikkében.

A jelenség az Intel Control-flow Enforcement Technology (CET) és ennek Shadow Stack nevű AMD-s megfelelőjét támogató processzorokon jelentkezhet, konkrétan a 11. és 12. generációs Intel Core, továbbá az AMD Ryzen 5000/6000 központi egységek érintettek. Az említett technológiák bizonyos típusú sebezhetőségek kihasználását próbálják hardveres szinten megnehezíteni.

A 0xC002001B hibakód által jelzett bugtól a KB5015020 javítás telepítésével szabadulhatnak meg az érintettek, ha nem ajánlaná fel a Windows Update ennek a telepítését, akkor a Microsoft Update katalógusból is letölthető.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels/Elly Fairytale)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.